Fastlandsterritoriet Northern Territory i Australia inkluderte sexarbeidere da anti-diskrimineringsloven ble reformert.  

 

22. november feiret sexarbeidere i Northern Territory (NT) og resten av Australia, en ny milepæl i arbeidet med å anerkjenne sexarbeid som en legitim arbeidsform. Det var nemlig dagen da NTs parliament vedtok den nye anti-diskrimineringsloven Anti-Discrimination Amendment Bill 2022, som sikrer sexarbeidere rettigheter på linje med andre arbeidere.

NTs Arbeiderparti-regjering er den første i verden til å anerkjenne sexarbeideres rett til vern mot diskriminering.  Australske sexarbeideorganisasjoner som har deltatt aktiv i lovforarbeidets konsultasjonsprosesser, skriver i en pressemelding at ved å inkludere sexarbeidere i anti-diskrimineringsloven har Arbeiderpartiet sikret realisering av formålene med avkriminalisering av sexarbeid nedfelt i Sexindustriloven av 2019. Sexarbeid anerkjennes nå som legitim arbeidsform som reguleres gjennom standard arbeidslivslover.  

Ifølge administrerende direktør i Scarlet Alliance, Jules Kim, er sexarbeidere nå er verdsatt som fullverdige medlemmer av samfunnet med de samme rettigheter og beskyttelse mot diskriminering som øvrige befolkning, og loven vil stå fram som beste praksis når det gjelder samarbeid mellom myndighetene og sexarbeidere.