Kjære alle feminister, søsken, foreldre, barn, venner og kjente velkommen til Inkluderende Feminisme Initiativets 8. mars markering!

 

I år, som i fjor, og mange år før, har vi dessverre ikke sett forbedringene vi har håpet på i feministbevegelsen i Norge. Og i år som i fjor ser vi at det er utrolig mange feminister som ønsker å markere 8. mars som ønsker og kjempe viktige kamper, men som ikke føler seg komfortable i hovedmarkeringen.

Vi i Inkluderende Feminisme er skuffet, men kanskje ikke overrasket for forandringer tar tid, og i feministbevegelsen i Norge er det mange sta personligheter som har vært bra og har tjent oss vel i mange saker. Men når et fåtall hatefulle personer sprer frykt som en gift blant våre egne, er det dessverre den staheten som kjemper mot oss.

Det siste året har vi følt mye på kroppen, både transpersoner, sexarbeidere, ikke-binære, flyktninger og flere andre utsatte minoriteter har følt ekstra stress.

Transfobi flyr på forskjellige medier som måker rundt en fiskebåt, sexarbeidere fornedres, stigmatiseres og infantiliseres, alt uten konsekvenser, alt for å få flere reaksjoner, flere klikk, og mer penger til store selskaper, eller fordi man nekter å innrømme feil man har gjort i kampen mot undertrykkelse.

Offentlige helsetilbud, som fra før av har flere mangler innen kvinnehelse og transhelse, skrumpes inn for å spare penger, og transpersoner har mistet den beste helsehjelpen i landet. Vi har gått rett fra pandemi til krig og undertrykkelse og bokstavelig talt terror, og det har satt sine spor hos flere.

Vi er de som står opp mot undertrykkelsen og uretten. Vi er sexarbeidere som lærer selvforsvar til trans sexarbeidere på gata i Peru, vi er lærere som tar vare på og sprer informasjon forbudt av undertrykkende myndigheter, vi er foreldre som brøler mot myndighetene når våre transbarn mister behandlingstilbud, vi er barn, uføre og sårbare, uten noe igjen i livet annet enn kampen, som skriker med full hals at dette godtar vi ikke!

Vi er aktivister som krever en sann desentralisering av behandlingstilbud for transpersoner!

Vi er arbeidsfolk som krever avkriminalisering av sexarbeid, og bedre rettigheter for alle arbeidere! Vi er cis, vi er trans, vi er kvinner, vi er menn, vi er ikke-binære, vi er mennesker som ser hele spekteret av undertrykkelse under patriarkatet og den giftige maskuliniteten og tankegangen det skaper.

Vi! Er! Feminister!

Vi er takknemlige for alle som kom i dag og vi står sammen i kampen med våre allierte på Youngstorget.

Vi er en liten gjeng med en alternativ markering, vi er blakke, vi er slitne …

Og vi har ikke mistet et gram av kampånden vår!

La hele verden se den, og ha en kjempegod 8 mars!