På årets Faglige Vorspiel til Verdens Aidsdag inviterer vi sexarbeidere og allierte til en debatt om beste praksis i regulering av det kommersielle sexmarkedet.

 

På årets Faglige Vorspiel til Verdens Aidsdag inviterer vi sexarbeidere og allierte til en debatt om beste praksis i regulering av det kommersielle sexmarkedet.

10 år etter at forbudet mot sexkjøp ble innført har regjeringen satt ned et utvalg som skal reformere ruspolitikken i form av avkriminalisering av bruk og besittelse for eget bruk. Det er mange paralleller mellom strafferettslig regulering av narkotika og strafferettslig regulering av sexarbeid, deriblant at det er en ekstremt dårlig investering i straff. Omkostningene av forbudslinjen og lovhåndhevelse bæres av mennesker som befolker samfunnsmessige marginaliserte grupper i form av sosial ekskludering, økt stigma, vold og fysiske og psykiske helseskader.

Det vil også bli mulighet til å følge debatt om PrEP og hvorfor forebygging av hiv-infeksjon er god samfunnsøkonomi. 

Journalist Anders Givær styrer Vorspielets debatt , og med oss har vi Luca Stevenson, ICRSE - International Committee on the Rights of Sex Workers in Europe, Krisztian Rozsa, fungerende generalsekretær i Skeiv Verden, Patricia Kaatee, Amnesty International Norway, Anne- Karin Kolstad, HivNorge, Ina Spinnangr, Foreningen Tryggere Ruspolitikk, Emma von Linné, Fuckförbundet, Lilith Staalesen, PION, Aleksander Sørlie, PION, Hannah, PION, Rolf Martin Angeltvedt, Helseutvalget. Heming Welde Thorbjørnsen, HivNorge og Frank Pettersen, overlege ved infeksjonsavdelingen ved Oslo universitetssykehus.

Vorspielet avrundes med åpen mikrofon for sexarbeidere.

Sted: Uhørt, Torggata 11 (Strøget passasjen)

Tid: Lørdag 30 november kl. 14:00 til 18:00

Faglig Vorspiel arrangeres av PION – Prostituertes interesseorganisasjon i Norge, i samarbeid med HivNorge

Les mer om Faglig Vorspiel til Verdens Aidsdag her