I dag demonstreres det foran franske ambassader verden over.I dag demonstreres det foran franske ambassader verden over.

 

Natt til 16. August ble Vanessa Campos, en transkvinne, migrant og sexarbeider, brutalt myrdet i Bois de Boulogne in Paris, da en gjeng med 7-8 menn prøvde å rane kunden hennes.

Vanessa ble drept av politiregistrert pistol mens hun forsvarte en kunde. Dette var en aggressiv gjeng menn som hadde sexarbeidere og kunder i Bois de Boulogne, som målgruppe for grove, voldelig ran. Fem menn har blitt arrestert for mistenkt for drapet.

Vanessa Campos var en migrant trans-sexarbeider bosatt i Frankrike, der hun hun jobbet som sexarbeider både for å livnære seg selv og hjelpe familien hjemme i Peru. 

Vanessa Campos er ikke den eneste.  Drapet på Vanessa føyer seg inn i en brutal historie med vold og drap av transpersoner. Siden 2009 og 2017 er det registrert 2609 drap på transpersoner i 71 land.

62 prosent av transpersonene som har blitt drept har jobbet som sexarbeidere. I Europa er 44 prosent av transpersoner som er drept, migranter.

Også i Norge er transpersoner mer utsatt for vold og trakassering enn andre sexarbeidere og migrant sexarbeidere.

Vold trigges av stigma. Desember 2017 sendte politiet i Haugesund ut en pressemelding om at en hivpositiv mann i kvinneklær var tatt for sexarbeid. Pressemeldingen ble i første omgang publisert ukritisk i flere aviser lokalt og nasjonalt.  

Vanessa fortjener rettferdighet! Migranter og sexarbeidere verden over fortjener trygghet! Og alle sexarbeidere fortjener å kunne jobbe uten fare for livet, og i trygge og sikre omgivelser.

Vi demonstrerer for å gi et klart budskap om at dette er uhørt og helt uakseptabelt!

Delta i markeringen utenfor den franske ambassaden, fredag kl. 14:00, eller i det minste vis at du bryr deg på en annen måte: Transpersoner, migranter og sexarbeidere er mennesker, ikke udyr, som fortjener trygghet og respekt som alle andre.

Kilder: TGEU - Transgender Europa